Update: 16 maart

Raster welzijn en Sam&ko en het Coronavirus
Van overheidswege is de hele kinderopvangbranche de maatregel opgelegd per direct te sluiten. En, waar mogelijk, sociaal contact te vermijden. Dit geldt tot maandag 6 april.

Nog wel opvang voor ouders met vitaal beroep
Dat betekent dat de kinderopvanglocaties van Sam&ko dicht zijn, behalve voor ouders met een vitaal beroep. Die kunnen met hun kind terecht op de locaties Sam&koos en Sam&pluk. We zijn in deze tijd extra trots op onze pedagogisch medewerkers en het werk dat ze (blijven) verzetten. Bureau Beestenmarkt is tot 6 april gesloten voor bezoekers. Raster richt haar welzijnswerk anders in (bijvoorbeeld door meer gebruik te maken van digitale mogelijkheden).

Meer informatie
De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Alles wat we kunnen doen, is iedereen op de hoogte houden en brengen als daar (een nieuwe) aanleiding toe is. Raster kan daarbij rekenen op de kennis en kunde van onze nieuwe communicatieadviseur Tosca Blokhuijs. Bellen en mailen met Raster welzijn en Sam&ko kan via [email protected] of 0570 – 85 71 00. Meer informatie over het virus staat op de website van het RIVM. Ook is er landelijk een speciaal telefoonnummer opengesteld voor vragen over het virus: 0800-1351.

Tot slot: laten we samen doen wat nodig is!
De situatie is ongekend en indrukwekkend. Laten we met z’n allen doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen gezond en veilig kunnen blijven.

Update: 12 maart

De aanhoudende en groeiende onrust rond COVID-19, het Coronavirus, zal niemand zijn ontgaan.  Daarom willen we graag duidelijkheid scheppen naar medewerkers, vrijwilligers en klanten over hoe wij hier, als Raster, mee om gaan.

Richtlijnen RIVM en GGD leidend
Belangrijk: wij volgen de richtlijnen en berichtgeving vanuit het RIVM en de GGD op de voet. Uiteraard volgen we in al onze werkzaamheden ook de hygiënemaatregelen van het RIVM op:
-            We wassen onze handen regelmatig
-            We hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
-            We gebruiken papieren zakdoekjes
-            We zijn gastvrij, maar schudden daarbij tijdelijk geen handen

Aanvullende maatregelen
Tijdens de persconferentie van premier Rutte op 12 maart is gesteld dat kinderen relatief weinig besmettingsgevaar lopen. Daarom is er geen reden kinderopvanglocaties en scholen in het basis- en voortgezet onderwijs te sluiten. Daarnaast zou sluiting in grote mate het openbaar leven stil leggen. Onze Sam&ko locaties blijven dan ook gewoon geopend.

Vanzelfsprekend nemen we preventieve maatregelen:
-            Bijeenkomsten met meer dan 100 medewerkers of klanten lassen we af.
-            Waar mogelijk werken medewerkers thuis.
-            We vragen ouders/verzorgers om hun kind wanneer hij of zij verkoudheidsklachten en dus hoest, keelpijn of koorts heeft, thuis te houden.
-            Medewerkers die verkoudheidsklachten hebben, blijven ook thuis.
-            We beperken het bezoek aan kwetsbare personen en schorten alle ouderenactiviteiten op tot minimaal 31 maart.

Meer informatie
Wil je meer lezen? Zoals antwoorden op veel gestelde vragen. Ga dan naar de website van het RIVM voor een uitgebreid dossier over het coronavirus: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.  Zit jouw vraag hier niet tussen? Dan kun je terecht bij GGD IJsselland: 038 -4281428. Ook is er landelijk een speciaal telefoonnummer opengesteld voor vragen over het coronavirus: 0800-1351. Mocht je direct contact met ons willen opnemen, dan kan dat uiteraard ook. Bel dan met onze Klantenservice: 0570 – 85 71 00.