Ben jij een creatieve, ondernemende en verbindende manager die bij wil dragen aan een leefbare samenleving met sterke buurten? Kom dan onze organisatie versterken!

Raster zoekt een Manager Welzijn voor 32 uur in de week.

 

Als manager draag je  met jouw teams bij aan wat Raster doet: ‘Samen werken aan sterkere buurten’. Jij maakt, samen met de medewerkers die je aanstuurt, écht het verschil met een flexibele, proactieve en sociaal ondernemende houding. Je bent een netwerker en een verbinder,

zowel intern als extern en stelt jouw medewerkers in de buurten in staat optimaal hun werk te doen. En daar profiteert de hele Deventer samenleving van mee.

Over Raster

Raster werkt aan sterkere buurten waar bewoners, jong en oud, meedoen en meetellen. Dat doen we vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko Kinderopvang gepassioneerd en verspreid over ruim 25 locaties en in alle wijken. Je komt ons in heel Deventer tegen. Ons bedrijfsbureau ondersteunt de primaire processen van Raster Welzijn en Sam&ko optimaal. Met z’n allen maken wij dagelijks het verschil in het leven van mensen, jong en oud, in Deventer!

Wie ben jij?

Je geeft leiding aan verschillende teams van professionals en bent verantwoordelijk voor het waarborgen van de dienstverlening van de teams op korte en lange termijn en onderhoudt hiervoor contacten met huidige en toekomstige opdrachtgevers. Je herkent en benut de talenten in je teams, waarbij deze teams binnen de gestelde kaders zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen. Hierdoor krijg je de teams en het daarbij behorende netwerk in beweging.

Je bent onderdeel van het managementteam Welzijn en tevens van het managementteam breed (Welzijn & Kinderopvang) om de samenwerking en de verbinding intern tussen welzijn en de kinderopvang, en de meerwaarde hiervan optimaal vorm te geven.

Je schakelt makkelijk van operationele zaken naar onderwerpen op meer strategisch niveau. Bijvoorbeeld over het verder vorm en inhoud geven van een integrale visie en beleid binnen onze organisatie, maar ook in ons partnerschap met de gemeente. Met onze ervaringen, analyses uit een proeftuin, ontwikkelen we mede het beleid in het sociaal domein binnen de gemeente.

Daarnaast stimuleer je de integrale aanpak in een aantal Deventer wijken waarin intern (met divisie Kinderopvang en de sociale teams) en extern (met bijvoorbeeld de wijkmanagers) analyses worden gemaakt en activiteiten worden opgepakt. Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en samenwerking binnen de divisie en ressorteert hiërarchisch onder de Divisiemanager.

Het accent van de functie ligt op de volgende werkzaamheden:

 • je signaleert kansen en relevante ontwikkelingen en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de rol van welzijn binnen ons werkveld;
 • medewerkers staan op één en je zorgt voor de ontwikkeling van talenten, je weet mensen in hun kracht te zetten en faciliteert onderlinge inspiratie;
 • je vertaalt het divisiebeleid naar projecten, teamplannen en individuele (werk-)plannen en realiseert deze;
 • je denkt mee over de doorontwikkeling van de Planning & Control van onze activiteiten en brengt dit tot uitvoering;
 • je zorgt voor soepel lopende contacten met meerdere partijen, waaronder de gemeente Deventer, op het gebied van het sociaal domein en je hebt een signalerende en adviserende rol naar alle betrokken organisaties;
 • je signaleert en benut kansen voor vernieuwing binnen het werkveld en vertaalt dit naar concrete acties. Je speelt in op de actualiteit en dynamiek in wijken en de bredere omgeving in het sociaal domein.

Wij vragen

 • Een krachtige, zelfstandige persoonlijkheid met ruime ervaring in het aansturen van teams;
 • Een relevante opleiding op HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van de sector Welzijn;
 • Kennis en ervaring in het leidinggeven aan professionals is een must;
 • Creativiteit, transparantie, gerichtheid op samenwerken, besluitvaardigheid, doelgerichtheid en overtuigingskracht;
 • Ondernemerschap, verbindend en communicatief sterk;
 • Enthousiaste netwerker met gevoel voor bestuurlijke- en politieke verhoudingen en belangenverschillen.

Wij bieden

 • Een mooie functie binnen een ondernemende Deventer organisatie met betrokken medewerkers en de mogelijkheid om in gezamenlijkheid Raster in brede zin verder te ontwikkelen;
 • Inschaling, volgens de Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, in schaal 10, met een maximum salaris van € 4.712,= per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur.
 • Ter aanvulling op het salaris een individueel keuzebudget van 19% van het salaris en een loopbaanbudget;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging. 

Informatie en solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Reageer dan uiterlijk 30 oktober a.s. door je motivatie en CV te sturen naar [email protected]. De gesprekken vinden plaats op 12 en 18 november a.s..

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Thomas Rosdorff, divisiemanager Welzijn & Kinderopvang, bereikbaar op telefoonnummer 06-81675555.