Onze droom is dat iedere jongere, zoveel als mogelijk op eigen kracht, zijn of haar talenten en passies kan ontwikkelen. Eigen ambities en doelen kan realiseren. En zich, zowel op school, in werk, als in de wijk, kan laten zien. Het verschil kan en leert maken, voor zichzelf en anderen! Medewerkers van Raster zijn in de Deventer buurten en werken daar dagelijks aan sterke buurten en krachtige buurtgemeenschappen. Waarin iedereen, jong en oud, kan meedoen, meetelt en verantwoordelijkheid kan dragen. Dat doen ze samen met inwoners en andere organisaties.

 

 

 

 

 

 

Ons team Jongerenwerk is een bruisend, innovatief team dat bestaat uit jongerencoaches en (ambulant) jongerenwerkers. Zij zoeken jongeren op in het dagelijkse, normale leven, leggen contact, bouwen aan vertrouwen om vanuit die relatie van betekenis te kunnen zijn. Ze zijn trots op wat we doen! En onderzoeken met jongeren wie ze zijn, wat ze drijft en wat ze willen bereiken. Zodat ze hun talenten of passies kunnen ontwikkelen, nieuwe mensen leren kennen of leren hoe ze zelf activiteiten kunnen organiseren. En als dingen even minder lekker lopen, bieden ze ondersteuning. Bijvoorbeeld bij huiswerk, financiële zaken, opleiding of werk.

Ben jij die veelzijdige professional die graag met jongeren werkt en in staat is écht te verbinden en het verschil te maken? Kom dan ons team jongerenwerk versterken en solliciteer naar één van de twee functies van

Ambulant jongerenwerker

(32 uur per week)

Als ambulant jongerenwerker ben je actief op straat en werk je samen met collega’s van Raster Welzijn, netwerkpartners in het voorliggende veld en de zorg. Je ontmoet jongeren op straat, maakt contact, kent ze. Je beschikt over straatgerichte interactie- en  interventiestrategieën. Je weet wat ze beweegt en leidt ze toe naar voorzieningen in Deventer. Je zet collectieve vragen en behoeften van jongeren, samen met hen, om in concrete projecten en activiteiten. Daarnaast ben je in staat om groepen en personen methodisch te ondersteunen. Je legt daarin de focus op participatie en het eigen krachtprincipe. Verder heb je contact met school, werk en zet je de jongerencoach in voor de ondersteuning van individuele jongeren.

Wat vragen wij?
Je verricht het ambulante werk in complexe situaties waar veel tegengestelde belangen spelen en veel jongeren, buurtbewoners, betrokken instanties en voorzieningen bij betrokken zijn. Hiervoor is het van belang dat je stevig in je schoenen staat en tot actie komt, maar nooit zonder een gedegen plan. Je hebt de vaardigheid om aansluiting te vinden in de buurt, bij de doelgroep, hun ouders en in het netwerk. Verder behoud je het overzicht, houd je je aan je plan en blijf je op koers, gericht op het te bereiken resultaat. Je bent een teamplayer, maar ook in staat om je eigen werk te plannen en te organiseren. Om deze functie succesvol in te kunnen vullen heb je een relevante MBO opleiding afgerond en breng je ervaring met de doelgroep mee.

Wat bieden wij?
Deze twee vacatures zijn in eerste instantie voor de duur van een jaar. De functie is ingeschaald in schaal 6 van de CAO Sociaal Werk. Het minimumsalaris in deze schaal is bruto € 2.291,00 en het maximumsalaris is bruto € 3.279,00 bij een fulltime dienstverband van 36 uur. De cao Sociaal Werk kent in aanvulling hierop een individueel keuzebudget van 19% van het salaris en een loopbaanbudget.

Informatie en solliciteren
Word jij één van onze twee nieuwe collega’s? Solliciteer dan uiterlijk 27 november a.s. en mail je motivatiebrief en CV naar [email protected]. Onvolledige sollicitaties zullen niet in behandeling worden genomen. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 9 en 10 december a.s. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cees Verdonk, manager Welzijn, op 06-15301296.

Deze vacature wordt intern en extern opengesteld.