Adres onbekend

Met het project ‘Adres Onbekend’ lanceren theatermaker Evi Zaalberg en Raster Welzijn een uniek project om Deventenaren met elkaar in contact te brengen tijdens de coronacrisis. Het project bestaat uit een briefwisseling tussen inwoners van Deventer uit alle generaties en met verschillende achtergronden. De deelnemers weten echter niet aan wie ze een brief schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat een leerkracht een brief ontvangt van een raadslid, een ambulancebroeder of een kind van acht.

“Tijdens deze crisis ontmoeten we veel minder mensen en moeten we meer afstand houden, dus is er minder contact", aldus Fabian Schrijver (jongerenwerker Raster). “Ook is het voor elke sector een enorme omschakeling waarbij grote veranderingen doorgevoerd moeten worden. Daarnaast kamperen veel mensen (waaronder ouderen) met eenzaamheid en ontvangen ze minder bezoek. Door de briefwisseling willen we de mensen inzicht in de ander geven, maar vooral ook een leuke beleving en herinnering bieden. Hoe vaak ontvang je nou nog een brief van een onbekende?” Als de maatregelen versoepeld worden dan zullen de deelnemers elkaar ook in het echt ontmoeten!

Het hele traject wordt gefilmd (met gepaste maatregelen). Na afloop zal er een minidocumentaire verschijnen. "Hierdoor hopen we de omvang van de situatie een beetje inzichtelijk te maken voor alle inwoners van Deventer en wellicht daarbuiten", aldus theatermaker Evi Zaalberg.

Voor deelname stuur je voor 15 mei een e-mail naar [email protected] De organisatie neemt vanzelf contact op. Adres Onbekend wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Wesselings- van Breemen.