Cluster Manager
 28 tot 32 uur

Wij zijn op zoek naar een gedreven cluster manager die het belangrijk vindt om met zijn/haar inzet impact te maken op onze maatschappij en zich thuis voelt bij een organisatie waar aandacht en zorg centraal staat.

De functie
Als cluster manager bij Raster Groep ben je verantwoordelijk voor de kinderopvangorganisatie; kinderen, medewerkers, activiteiten, plannen, processen en resultaten van jouw cluster die op meerdere locaties dagopvang, peuterspelen en BSO verzorgt. Je stuurt circa 50 medewerkers aan op een inspirerende, ondersteunde en coachende manier. Zodat er gewerkt wordt volgens het (pedagogisch) beleid van onze organisatie en we gezamenlijk onze doelstellingen realiseren. Daarbij ben je er mede verantwoordelijk voor dat de medewerkers in jouw cluster beschikken over alles wat ze nodig hebben om op een plezierige manier te kunnen werken. Daarbij werk je samen met allerlei stafspecialisten van Raster Groep.

Naast deze interne verantwoordelijkheden heeft deze functie ook een extern component. Je bent namelijk actief in allerlei netwerken; je werkt nauw samen met directies van basisscholen en andere relevante externen. Je levert een bijdrage aan de (verdere) ontwikkeling van (inclusieve) Kindcentra. Je signaleert ontwikkelingen in de omgeving van je cluster, waarop de organisatie moet of kan inspelen. Je geeft hierop advies over welke actie de organisatie het beste kan ondernemen.
Je hebt regelmatig contact met je collega clustermanagers en met de directeur aan wie je rapporteert. Als 4-persoons team staan en gaan jullie ervoor om samen de doelstellingen van de kinderopvangorganisatie te realiseren.

Wij vragen
Voor deze functie geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een aantal jaren relevante werkervaring. Om deze veelzijdige functie goed te kunnen vervullen, zien wij graag de volgende punten terug in jouw profiel:

 • Je beschikt over een hbo-diploma en over kennis op het gebied van pedagogiek;
 • Je bent bekend met relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen in de kinderopvang;
 • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke oriëntatie van de organisatie en bij voorkeur ook met onderwijs;
 • Je bent van nature een verbinder en coachend ingesteld;
 • Je kunt strategisch denken en de vertaalslag naar tactisch en operationeel maken;
 • Je wordt getypeerd als een coachende transparante manager die ook zakelijk en doelgericht kan zijn;
 • Je kunt vinkjes zetten bij de volgende kenmerken:
  • proactief
  • flexibel
  • snel kunnen schakelen en communicatief sterk, ook richting externe partijen.
 • Je bent bij voorkeur minimaal 28 tot maximaal 32 uur per week beschikbaar.

Over Raster
Dichtbij, Passie en Delen van kennis en ervaringen zijn onze kernwaarden. Vanuit die basis werken wij elke dag aan het bevorderen van het welzijn van bewoners, jong en oud, in de stad Deventer. Wij zijn op basis van het non-profit principe betrokken bij de samenleving, vanuit de disciplines Welzijn en Kinderopvang. In onze visie zijn deze niet alleen onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar versterken ze elkaar. We geloven in de talenten van alle inwoners, de kracht van sociale verbinding en samenwerking, in buurten waar iedereen mee kan doen en zich gewaardeerd voelt. Dat realiseren wij met circa 300 professionals. Vakmensen, op wie we trots zijn; met wie we kennis, ervaringen, passie en plezier delen om samen met inwoners en samenwerkingspartners te werken aan sterke buurten en een levendige stad.

Vanuit ons Bedrijfsbureau ondersteunen we de primaire processen en dienstverlening van Raster Welzijn en Sam&ko.

Wij bieden
We bieden een veelzijdige managementfunctie binnen een ondernemende, betrokken organisatie, met gepassioneerde collega’s die samen het beste voor de inwoners van de stad Deventer voor ogen hebben. De functie is ingeschaald volgens de cao Kinderopvang, in schaal 10. Het maximum brutosalaris bedraagt € 4.991,- per maand bij 36 uur per week. We starten de samenwerking op basis van een dienstverband voor de duur van een jaar, met de intentie om bij goed functioneren te groeien naar een vast dienstverband.

Informatie en solliciteren
Ben je enthousiast en wil je meteen solliciteren? Mail dan je cv en motivatie naar de afdeling HR, via werving@rastergroep.nl.

Heb je vragen of wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan per mail contact op met Romy Pleket, onze recruiter, via r.pleket@rastergroep.nl. Je kunt Romy ook bellen op 06-5162 1252.