INTRO
Marischka Thijsen, manager Raster Welzijn:
“Soms komt er een vacature voorbij voor een baan waarvan je weet; deze is echt heel gaaf! Dit is er zo een! Een baan met een sterk afwisselend karakter, heerlijk dynamisch. Je mag werken met professionals met veel kennis en kunde, waar in de samenwerking al de nodige ervaring is opgedaan, in een fase waarin we met elkaar volop mogen pionieren! En je kunt alle talenten van jezelf laten zien, als netwerker, verbinder, pionier en inspirerend leidinggevende! Een baan waarbij je, met je collega’s, echt van betekenis kunt zijn voor de inwoners van Deventer! Waar we samen de volgende slag gaan maken in de uitwerking van krachtige, bruisende buurten, waar we present zijn vanuit energie en potentie!

Heb je de nodige ervaring in leiding geven, ben je energiek en enthousiast, een echte verbinder met een groot hart voor preventieve veld? Dan zou ik het super vinden als je onze nieuwe collega wordt! Ik heb er zin in, jij ook?”

VACATURETEKST

Het verschil maken voor Deventer
In Deventer hebben we een stevige gezamenlijke ambitie: een samenleving waaraan alle inwoners, op een passende manier, kunnen meedoen. We werken dagelijks samen aan een fijne en leefbare samenleving voor en door iedereen, met oog voor talenten, kansen en krachten van inwoners. Signalen en vraagstukken brengen we vroeg in beeld en, waar nodig, kunnen we snel, op maat en adequaat ondersteuning bieden. We lopen voorop in het transformeren van het Sociale Domein. En daarmee maken we samen een verschil voor de inwoners van Deventer!

De kracht van samen
Vanaf 2021 worden Toegang en Preventie in twee verschillende opdrachten vormgegeven. Met als belangrijkste reden dat professionals van de verschillende organisaties zo hun kennis en ervaring optimaal kunnen inzetten en maximaal in staat worden gesteld hun werk goed te doen. Het samenspel tussen de vier organisaties zien we als grote meerwaarde en vraagt ook in 2021 onze zorg en aandacht. Evenals het samenspel met Toegang; Toegang en Preventie kunnen elkaar op tal van manieren versterken. De regie, inhoudelijke uitwerking en uitvoering van de preventieopdracht is belegd bij vier organisaties; Raster, De Kern, MEE en Solis. De gemeente is opdrachtgever.

Met een groot hart voor Preventie
De gezamenlijke missie van Raster, De Kern, MEE en Solis is dat we samen, op alle leefgebieden en voor alle bevolkingsgroepen, passende inzet of ondersteuning weten te bieden. Onze positie, dichtbij, in de Deventer buurten, helpt ons daarbij. We bewegen ons in formele én informele netwerken, en richten ons zowel op het individu als het collectief. Het verhaal van de inwoner en de buurt zijn leidend binnen ons werk. In gesprekken en contacten zoeken én vinden we haakjes waar we onze inzet op aan laten sluiten.
Onze Preventieteams werken, samen met team Toegang, wijkgericht en zijn samengesteld uit medewerkers van de verschillende organisaties; steeds passend bij de kleur en focus van de wijk. Daarnaast werken we nauw samen met andere partners. Wie dat zijn, kan per wijk verschillen. De Preventieteams versterken ‘het normale leven’ en werken vanuit het gesprek van alledag. Ze richten zich op de beweging van individueel naar collectief en leiden toe naar voorzieningen in de basis sociale infrastructuur. Met als doel dat bewoners kunnen meedoen, in verbinding zijn met anderen en de aanwezige potentie in buurten wordt benut. Toegang richt zich op individuele hulpvragen, is verantwoordelijk voor de vraagverheldering, aanbieder bij een hulpvraag en blijft regievoerder op de casus.

De functie
Voor de aansturing van de Preventieteams zijn wij op zoek naar een

Teamleider Preventie
Voor 28 uur per week

Als teamleider kom je in dienst bij Raster en ressorteer je hiërarchisch onder de divisiemanager. Je geeft leiding aan de organisatie van de Preventieteams in de verschillende wijken en hebt hierbij functionele afstemming met de managers van de vier organisaties.
Je werkt nauw samen met de teamleider Toegang, die bij de gemeente Deventer werkzaam is. Samen geven we inkleuring aan Preventie in Deventer.

Wij zijn Raster
Raster werkt aan sterke buurten waar bewoners, jong en oud, meedoen, meetellen en verantwoordelijkheid kunnen dragen. Dat doen we vanuit Raster Welzijn en Sam&ko Kinderopvang. Gepassioneerd en verspreid over ruim 25 locaties zijn we altijd in de buurt. Met z’n allen maken wij dagelijks het verschil in het leven van mensen, jong en oud, in Deventer!
Dit breng je mee Je bent gepassioneerd. Hebt hart voor de samenleving en gevoel voor wat er in buurten speelt. Je gelooft in de kracht, talenten en passies van mensen. Je deelt ervaringen en kennis omdat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt. Je staat voor jouw mensen. Bent een verbinder, in je teams, maar ook tussen onze organisaties, opdrachtgever en andere stakeholders. Je schakelt makkelijk, hebt ideeën over hoe we visie en beleid zo kunnen vormgeven dat we de impact van ons werk kunnen vergroten. Maar ook over hoe we het partnerschap met andere partijen in de wijk kunnen vormgeven.

Dit is de opdracht
Het eerste half jaar zal de focus vooral liggen op het ondersteunen van de overgang van de oude naar de nieuwe situatie. Extra aandacht wordt gevraagd voor het samenspel tussen Preventie en Toegang. In het tweede half jaar breng je goed in beeld hoe deze functie duurzaam moet worden ingekleurd; met aandacht voor de doorontwikkeling, focus en inbedding ervan.

Dit ga je doen
Het accent van de functie ligt op de volgende werkzaamheden: • Je signaleert kansen en relevante ontwikkelingen en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de rol van de Preventieteams; • Medewerkers staan op één. Je zorgt voor de ontwikkeling van hun talenten, draagt eraan bij dat mensen het beste uit zichzelf (kunnen) halen en zorgt voor een inspirerende werksfeer; • Je vertaalt de missie naar de dagelijkse praktijk, teamplannen en individuele (werk-)plannen en realiseert deze samen met de medewerkers; • Je zorgt voor soepel lopende contacten en werkt aan sterke samenwerkingsrelaties met partijen in de wijk, op stedelijk niveau en je hebt een signalerende en adviserende rol naar alle betrokken organisaties; • Je signaleert en benut kansen voor de Preventieteams en vertaalt deze in concrete acties. Je speelt in op de actualiteit en dynamiek in wijken en de bredere omgeving in het sociaal domein.

Wij vragen
• Een krachtige, zelfstandige persoonlijkheid met ruime ervaring in het aansturen van teams;
• Een relevante opleiding op HBO werk- en denkniveau;
• Kennis van en hart voor preventie binnen het sociaal domein;
• Kennis en ervaring in het leidinggeven aan professionals is een must;
• Creativiteit, transparantie, sociaal ondernemerschap, gerichtheid op samenwerken, besluitvaardigheid, doelgerichtheid en overtuigingskracht;
• Een verbinder met optimale communicatievaardigheden
• Enthousiaste netwerker met gevoel voor bestuurlijke- en politieke verhoudingen en belangenverschillen.

Wij bieden
• Een mooie functie binnen een ondernemende Deventer organisatie met betrokken medewerkers en de mogelijkheid om in gezamenlijkheid Raster in brede zin verder te ontwikkelen;
• Inschaling, volgens de Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, in schaal 10, met een maximum salaris van € 4.712,= per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur;
• Ter aanvulling op het salaris een individueel keuzebudget van zo’n 19% van het salaris en een loopbaanbudget; • In eerste instantie een jaarcontract.

Informatie en solliciteren
Word jij onze nieuwe collega? Reageer dan uiterlijk 25 januari a.s. door je motivatie en CV te sturen naar: [email protected] De gesprekken vinden plaats op maandag 1 (eerste gespreksronde) en 8 februari (tweede gespreksronde) 2021. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met onze afdeling HR via [email protected].