< Ga terug

ABCD-Pressurecookers: ben je erbij? 23.11

DOE JE MEE? ABCDeventer ‘ALL THE WAY’!
Op 3 juni jl. organiseerde Raster het eerste Deventer ABCD-festival. Liefst 150 bewoners en beroepskrachten dompelden zich een dag lang onder in alles waar Asset Based Community Building voor staat. ABCD is wereldwijd de meest uitgewerkte vorm van community building. En dé manier waarop Raster, met iedereen die dat ook wil, graag bouwt aan sterke wijken en krachtige gemeenschappen!

Stap in de Pressurecooker
Op 15 december zetten we samen graag de volgende stap! In de knusse theaterzaal van onze prachtige Bibliotheek organiseren we twee ‘Pressurecookers ABCD’. Joop Hofman neemt je mee in alles wat ABCD oplevert in, voor en door gemeenschappen. Waarbij vooral de waarde die een krachtige gemeenschap in zichzelf heeft aan bod komt. Krachtige gemeenschappen zijn het antwoord op tal van maatschappelijke vraagstukken waar we ons momenteel voor gesteld zien. Zo toont onderzoek aan dat als je tenminste zes mensen in je buurt kent, je een significant grotere kans hebt op een prettig en gezond leven! Alle redenen om ons, als bewoners en beroepskrachten, ervoor in te zetten. Na de sessie met Joop is er een informele nazit met een leuke ABCD-twist. Niet voor niets; het mogelijk maken van informele ontmoeting is belangrijk binnen het ABCDgedachtengoed. Het gebeurt voortdurend. Juist als je elkaar ontmoet!

Ben je erbij?
We hopen je tijdens een van de Pressurecookers op 15 december a.s. te ontmoeten! Zodat we ons samen kunnen laten verrassen en inspireren! Meld je voor 8 december aan via ABCDeventer@rastergroep.nl. Geef daarbij even aan welke sessie je wilt bijwonen:
Sessie 1 van 11:00-13:00 uur met lichte lunch (inloop tot 11:15)
Sessie 2 van 15:00-17:00 uur met hapje en drankje (inloop tot 15:15)

Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Deventer
Kosten: € 20,- voor professionals, voor bewoners is deelname gratis.