< Ga terug

Burgemeester verhalenverteller bij voorleeslunch 21.09

Op Nationale Ouderendag, vrijdag 2 oktober 2020, organiseren Raster Welzijn en Bibliotheek Deventer voor de zevende keer de Voorleeslunch voor ouderen. Dit jaar geen gezamenlijke bijeenkomsten op diverse locaties in de stad en/of dorpen, het wordt een mooie uitzending voor alle Deventenaren, verzorgd door DRTV. De verhalenverteller is niemand minder dan onze burgemeester Ron König.

Jaarlijks is het op de eerste vrijdag van oktober Nationale Ouderendag. De Voorleeslunch is een van de activiteiten die Raster Welzijn en Bibliotheek Deventer organiseren.

3 uitzendingen
Vanwege corona wordt de Voorleeslunch niet op locatie gehouden. Burgemeester Ron König leest verhalen voor van stadshistoricus Henk van Baalen en Maarten Biesheuvel. De Voorleeslunch wordt door DRTV uitgezonden, maar liefst drie keer: om 10.00, 14.00 en 17.00 uur. De Voorleeslunch is te zien via KPN kanaal 1314, via Ziggo kanaal 40.

Genieten van verhalen
Het voorlezen van een goed verhaal of mooi gedicht geeft plezier aan mensen van alle leeftijden. Het zorgt voor ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over de Voorleeslunch op: https://nationalevoorleeslunch.nl/.