< Ga terug

Raster gewaardeerd voor sociaal ondernemerschap

Raster heeft de hoogste trede behouden op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)! Uit deze onafhankelijke toetsing door TNO blijkt dat Raster op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook nastreven.

Meetellen

Jolanda Knorren, bestuurder van Raster: “Raster zet zich dagelijks in voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen en meetelt. We ontdekken, verbinden en versterken wat er al is in de buurten van Deventer. Die missie passen we vanzelfsprekend ook in onze eigen organisatie toe, bijvoorbeeld door mensen aan te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wat hebben ook zij veel te bieden! Ik ben trots dat we hier met z’n allen werk van maken, ook met onze partners in Deventer. En ik vind het fantastisch dat dit door de toetsing van TNO wederom gewaardeerd wordt met de hoogste trede.”

Ik ben trots dat we hier met z’n allen werk van maken.

 

Wat is PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. De PSO is uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Raster is sinds september 2014 PSO-gecertificeerd en sinds 2020 geklommen tot de hoogste trede.

Lees hier meer over de PSO: Het keurmerk sociaal ondernemen.