< Ga terug

Stadstroubadour brengt liedjes aan huis | 30.03

Stadstroubadour Maarten van Veen gaat samen met opbouwwerkers van Raster door de wijken van Deventer om liedjes aan huis te zingen. Hij tovert hier een lach en daar een traan op gezichten met zijn zelfgeschreven liedjes. De deur wordt vaak met een afwachtende frons geopend, waarna de frons al snel in een glimlach verandert. Een welkome afleiding in deze tijden! Ook in april gaat Maarten nog samen met opbouwwerkers op pad om muzikale verrassingsbezoeken te brengen.

Dit moet je horen
De opbouwwerkers kennen de buurt en tippen Maarten wie zo’n serenade aan de voordeur kan waarderen. En zo trok Maarten afgelopen woensdag met Thomas Eikelboom door Borgele-Platvoet en vrijdag met Fernand Toebes door de Voorstad. “Wie gun jij dit ook?” vroeg Fernand geregeld na een serenade en zo gingen ze kriskras de wijk door. Fernand: “Door rake woorden en Maartens mooie stem was elke voordeurontmoeting bijzonder. Een bewoner belde zijn vrouw bij een kraamvisite weg ‘Dit moet je horen!’ en liet haar via een videobelverbinding meegenieten.”

Voordragen
Verderop in de wijk belden buren bij de halve straat aan en genoten meerdere gezinnen voor hun eigen deur mee. Maarten: “Dan merk je dat mensen livemuziek missen. En samen genieten. Ik zelf ook trouwens.” Lees verder Maartens blog over de bijzondere ontmoetingen. Op zijn socialmediakanalen (@dereisgenoot) laat de stadstroubadour weten wanneer hij in welke wijk op pad gaat. Tip Maarten of de betreffende opbouwwerker als je iemand wilt voordragen voor een liedje aan huis.