< Ga terug

Tamara: elke dag leer ik nieuwe dingen

Tamara Tiggelovend werkt al 24 jaar met veel plezier voor Raster. Bij Sam&ko zet ze zichzelf in voor kinderen, ouders en de organisatie. “Ik
heb me altijd kunnen ontwikkelen, door cursussen en trainingen en veel ervaring opgedaan binnen verschillende werkvormen en met diverse
taken.

Met de opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie (PPKE) kan ik mijn kennis en ervaring nóg meer vergroten en mezelf ontwikkelen van onbewust naar bewust bekwaam. Ik krijg de kans om aan mijn handelen nu ook de theorie te verbinden. Zo groei ik door van pedagogisch medewerker naar pedagogisch (educatief) professional en daar ben ik de organisatie erg dankbaar voor.”

Direct toepasbaar in mijn werk
Tamara is inmiddels 4 maanden bezig. “Ik vind het echt gaaf te merken dat alles wat ik aan theorie leer, direct toepasbaar is in mijn werk. Ik leer anders te kijken naar kinderen (en ouders), maar ook naar mijn eigen handelen en dat van collega’s. Ik denk nu al veel bewuster na over mijn handelen; waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Vanuit welke drijfveren of visie behandel ik een kind? Hoe kom ik eigenlijk tot deze beslissing? Waarom werkt het eigenlijk wat ik net deed? Weet ik op het moment zelf waarom ik zo handel?

Nieuwe dingen leren
Ik dacht dat ik na bijna 25 jaar bijna alles wel wist van kinderen en waarom ze zijn zoals ze zijn, maar niets is minder waar! Elke week leer ik
nieuwe dingen en dat maakt mij heel erg enthousiast.”