Over Raster
Met passie werken we bij Raster aan sterke buurten waar bewoners, jong en oud, meedoen en meetellen. We geloven in de kracht van het ontwikkelen van talent, we sluiten aan bij wat mensen kunnen, willen en leuk vinden. We zijn dichtbij mensen, zichtbaar en benaderbaar. Overal waar mensen zijn: op school, straat en andere belangrijke plekken in een buurt. Daar bouwen we aan vertrouwensrelaties en leggen we verbindingen; tussen mensen onderling en mensen en organisaties. Zo bouwen we, samen met bewoners en collega-organisaties, mee aan sterke buurten in Deventer.

Ons team bestaat uit enthousiaste en innovatieve ambulant jongerenwerkers. Zij moedigen jongeren op hun eigen unieke manier aan om actief deel te nemen. Door in contact te staan met jongeren, zoeken we altijd naar de beste manier om hen te helpen opgroeien tot zelfverzekerde volwassenen.

Ben jij een veelzijdige professional die graag met jongeren werkt en echt verbinding kan maken? Wil jij het verschil maken? Sluit je dan aan bij ons team Jongerenwerk en solliciteer naar de functie van

Ambulant jongerenwerker (hbo)

28 uur per week

Als ambulant jongerenwerker ben je actief op straat en werk je samen met collega’s van Raster Welzijn, netwerkpartners zoals de gemeente, de politie en scholen. Je ontmoet jongeren op straat, legt contact, leert ze kennen en weet ze aan je te binden. Je hebt interactie- en interventiestrategieën die gericht zijn op straatwerk. Je begrijpt wat jongeren drijft en leidt hen naar voorzieningen in Deventer. Samen met jongeren vertaal je collectieve vragen en behoeften naar concrete projecten en activiteiten. Daarnaast ben je in staat om groepen en individuen methodisch te ondersteunen, met de focus op participatie en eigen kracht. Ook kun je activiteiten organiseren, coördineren en evalueren. Je staat klaar om je collega’s te helpen bij hun activiteiten.

Wat vragen wij?
Je verricht het ambulante werk in complexe situaties waar veel tegengestelde belangen spelen en veel jongeren, buurtbewoners, betrokken instanties en voorzieningen bij betrokken zijn. Hiervoor is het van belang dat je stevig in je schoenen staat en tot actie komt, maar nooit zonder een gedegen plan. Je hebt de vaardigheid om aansluiting te vinden in de buurt, bij de doelgroep, hun ouders en in het netwerk. Verder behoud je het overzicht, houd je je aan je plan en blijf je op koers, gericht op het te bereiken resultaat. Je bent een teamplayer, maar ook in staat om je eigen werk te plannen en te organiseren. Om deze functie succesvol in te kunnen vullen heb je een relevante opleiding afgerond, heb je ervaring met de doelgroep en kun je werken op hbo-niveau.

Wat bieden wij?
De vacature is in eerste instantie voor de duur van een jaar. De functie is ingeschaald in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk. Het minimumsalaris in deze schaal is bruto € 3.191,- en het maximumsalaris is bruto € 4.547,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur. De cao Sociaal Werk kent in aanvulling hierop een individueel keuzebudget van 19% van het salaris en een loopbaanbudget.

Informatie en solliciteren
Word jij onze nieuwe collega? Overtuig ons en mail je motivatiebrief en cv uiterlijk maandag 15 april naar werving@rastergroep.nl. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 18 en 24 april 2024. Een meeloopdag is onderdeel van onze selectieprocedure.

Heb je vragen of wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan per mail contact op met Romy Pleket, onze recruiter, via r.pleket@rastergroep.nl. Je kunt Romy ook bellen op 06-51621252.