Heb jij ervaring in de kinderopvang als locatiemanager of ben je een ervaren pedagogisch medewerker en toe aan een volgende stap? Wil jij een functie waarin je je volop kunt ontwikkelen en nieuwe uitdagingen tegenkomt? Dan hebben we goed nieuws: wij zijn op zoek naar jou. Bij Sam&ko hebben we namelijk een vacature voor een:

(meewerkend) Locatiemanager
28 tot 32 uur per week

Over Sam&ko
Als professionele kinderopvang hebben wij natuurlijk een heldere missie en visie. Iets waarvoor wij ons bed uitkomen en iedere dag een stukje mooier willen maken. Waar staan wij voor?

 • Wij begrijpen de behoefte van kinderen en handelen daarnaar
 • Wij geloven in een persoonlijke benadering naar ouders
 • Wij zien en bieden wat kinderen nodig hebben om zich veilig te voelen en om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen
 • Wij geloven dat we, samen met ouders, partners zijn in de opvoeding

Sam&ko heeft een unieke positie. We zijn aanwezig in veel buurten in Deventer en onderdeel van stichting Raster Groep, waar kinderopvang en welzijnsdiensten elkaar versterken. Zo zijn we in staat om aan te sluiten bij de behoeften in de samenleving. We delen onze kennis en ervaringen en zijn erop gericht om ons continu te ontwikkelen en verbeteren.

Meer weten over onze missie en visie? Klik dan hier. 

Jouw rol
De functie van locatiemanager is nieuw binnen Sam&ko. We geloven dat enthousiaste en ervaren locatiemanagers van grote meerwaarde zijn voor onze organisatie. Zo kunnen we de hoge kwaliteit van onze dienstverlening beter waarborgen en onze pedagogisch medewerkers beter faciliteren. Bij Sam&ko bieden we verschillende diensten aan: peuterspelen, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Jouw taken
Als locatiemanager geef je leiding aan één grote of maximaal vier kleine locaties en val je hiërarchisch onder de clustermanager, met wie je nauw samenwerkt om onze visie op kinderopvang vorm te geven. Je bent verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van jouw kinderopvanglocatie(s). Je zorgt ervoor dat de toegewijde teams werken volgens het pedagogisch beleid van Sam&ko en stimuleert een cultuur van samenwerking en groei. Met elkaar zorg je voor een warme, stimulerende omgeving waarin collega’s, kinderen en hun ouders zich thuis voelen.

Je draagt onder andere zorg voor een goede kwantitatieve en kwalitatieve personele bezetting; voert in samenspraak met HR werving- en selectiegesprekken; zorgt dat de basisroosters van je locatie(s) op orde zijn; schakelt zo nodig tijdig met Roosterbeheer; voert ontwikkelgesprekken met medewerkers; verzorgt budgetbeheer; houdt toezicht op een goed beheer van de faciliteiten; signaleert knelpunten en lost deze soepel en tijdig op. Ook het bieden van een uitstekende klantenservice, het soepel schakelen met pedagogisch coaches en een bijdrage aan IKC-ontwikkeling behoren tot je takenpakket. In totaal stuur je maximaal 30 pedagogisch medewerkers aan. Je wordt in deze functie voor minimaal 70 procent van je contracturen als locatiemanager ingezet en voor maximaal 30 procent als pedagogisch medewerker.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde relevante MBO-4 opleiding en beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent gemotiveerd om je leiderschap te ontwikkelen: inspirerend, motiverend en een voorbeeld voor anderen;
 • Je bent in staat om met je teamleden een positief pedagogisch klimaat te creëren;
 • Je bent in staat om beleid te vertalen naar medewerkers en op je locatie te implementeren;
 • Je bent communicatief sterk, zowel naar teamleden, ouders als kinderen en geeft en ontvangt op professionele wijze feedback;
 • Je bent een professionele en waardevolle gesprekspartner voor interne en externe relaties;
 • Je toont leiderschap door besluiten te nemen en helpt je medewerkers zich te ontwikkelen.

 Wat bieden we jou?
Binnen deze uitdagende leiderschapsrol is er ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Deze wordt ondersteund door in- en externe opleiding, training en coaching en een ervaren leidinggevende als mentor. Inschaling vindt plaats in schaal 8 van de CAO Kinderopvang, met een brutosalaris tussen € 3.089,- en € 4.220,- per maand op basis van een volledig dienstverband (36 uur). Verder ontvang je een vaste telefoonvergoeding en krijg je een laptop ter beschikking.

Interesse? Zo solliciteer je!
Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf als één van onze locatiemanagers? Laat ons weten waarom jij de ideale kandidaat bent door uiterlijk op dinsdag 4 juni je cv en motivatie te sturen naar werving@rastergroep.nl. Heb je vragen of wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan per e-mail contact op met onze recruiter Romy Pleket via werving@rastergroep.nl. Je kunt Romy ook bellen op 06-51621252.

Procedure
De selectiegesprekken vinden plaats op 11, 18 en 27 juni. Houd hier vast rekening mee in je agenda. Goed om te weten: een assessment kan deel uitmaken van onze selectieprocedure.