< Ga terug

VVE-toeleiders Marion & Fanny

Esther kwam in contact met VVE-toeleider Marion de Smit nadat ze een best pittige factuur van de peuterspelen kreeg. Zij en haar man waren in die tijd niet zomaar bij machte deze te voldoen. Het mooie aan het contact met Marion is volgens Esther dat het in het begin helemaal niet gaat over zakelijke dingen.

Ze was geïnteresseerd in mij
“Ze kwam gewoon bij ons op bezoek, we dronken koffie en thee en hadden het vooral over hoe ik me voelde. In de tijd van ons eerste contact had ik veel medische klachten waardoor ik eigenlijk niet zoveel kon. Dat Marion vooral zo geïnteresseerd was in mij en hoe het met me ging, voelde heel fijn. Ook in de contacten die we erna hadden, bleef het zo gaan. Eerst gewoon zitten, met koffie en thee, en praten. Marion luistert goed, met aandacht. Het is helemaal niet zakelijk, schrijven, schrijven en weer weggaan. Als we dan een tijd praten, gaat de focus op oplossingen. Wat vind ik leuk? Voel ik me al goed genoeg om weer wat te kunnen doen?

Denken in oplossingen die bij mij en mijn gezin passen
Steeds is het denken in oplossingen die bij mij en mijn gezin passen. Het gaat heel gemakkelijk, omdat er vertrouwen tussen ons is opgebouwd. Nu heb ik een contract getekend voor de wederkerigheid, en doe ik vrijwilligerswerk. Ik hoop snel weer betaald werk te vinden en voel ook dat ik er klaar voor ben. Het contact met Marion heeft me geholpen stappen te zetten. We hebben een goede klik. Ze is een lieve vrouw die alles duidelijk kan overbrengen en echt interesse heeft in mij en mijn situatie. En geloof me, ik heb bij instanties ook echt hele andere voorbeelden meegemaakt.”